kursy

Francuski na talerzu

Francuski na talerzu to jedyny na polskim rynku kurs języka francuskiego oferowany dla kucharzy, restauratorów i blogerów kulinarnych.

Kurs oparty jest na specjalistycznym podręczniku „En cuisine et en salle” i autorskich materiałach, a praca odbywa się w systemie projektowym. W kameralnej grupie (max. 6 osób) rozwijamy ogólną znajomość języka francuskiego na poziomie B1/B2 i poznajemy duże pokłady fachowego słownictwa dotyczącego gotowania i pracy w restauracji. Pełen kurs trwa dwa semestry i składa się z 8 modułów. Każdy moduł zawiera elementy zawodowe i kulturowe, dotyczące zarówno nowych trendów w kuchni jak i historii gastronomii francuskiej. Po ukończeniu obu semestrów kursu Uczestnicy otrzymują dyplom oraz rekomendację do zdawania egzaminu certyfikacyjnego Diplôme de français professionnel Tourisme Hôtellerie et Restauration organizowanego przez Chambre de commerce et d’industrie Paris Île-de-France.

Informacje praktyczne:

zajęcia w soboty, godz. 12:00-14h00 (start: 07.10.2017)

  • poziom: B1/B2
  • czas: 10 spotkań po 120 minut (1 semestr)
  • miejsce: Oranżeria pana od francuskiego, ul. Mariensztat 19a w Warszawie
  • cena: 800 zł / semestr
  • grupa: 4-6 osób

Zgłoszenia: panodfrancuskiego@gmail.com

Kalendarz spotkań w pierwszym semestrze:

  • 07.10
  • 14.10
  • 21.10
  • 28.10
  • 11.11
  • 18.11
  • 25.11
  • 02.12
  • 09.12
  • 16.12

metka talerz